Ce este un aparat de joc tip slot machine?

Un joc mecanic/electronic/video de tip „slot machine” (American English), „păcănele” (română),”fruit machine” (British English) sau simplu „slot” este un aparat de joc de noroc constând inițial în trei sau mai multe roți cu imagini care se rotesc independent când un buton e apăsat sau o manetă laterală e acționată ca la aparatele originale.

Primul aparat „slot” simplu a fost conceput în 1887 de Charles Fey of San Francisco, California, U.S. Avea trei roți cu cinci simboluri – potcoave, diamante, săbii, inimi și un clopot (Liberty Bell), – de unde numele inițial, astfel încât s-a putut realiza un mecanism automat de plată în caz de câștig. Invenția a avut succes și a declanșat o „febră” a industriei de „aparate de joc” încât în unele state acestea au fost prohibite.

Sittman și Pitt din Brooklyn, New York, U.S. au realizat un aparat de joc in 1891 precursor al celor moderne cu cinci cilindri rotitori („roți”) și un total de 50 imagini bazat pe jocul de poker.

 • Hotărârea de Guvern nr. 298 din 29 mai 2013 privind organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.
 • Ordonanța de Urgență nr. 20 din 27 martie 2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.
 • Ordonanța de urgență nr. 92 din 29 decembrie 2014 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea unor acte normative.
 • Hotărîrea nr. 111 din 24 februarie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de punere în aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 298/2013 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 şi pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 870/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.
 • Ordonanța de urgență nr. 77 din 24 iunie 2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.
 1. Promovăm afacerea ca mijloc de distracţie, nu ca pe o modalitate de a câştiga bani.
 2. Alocăm resursă umană care să aibă drept principală sarcină derularea de acţiuni de responsabillitate socială şi protecţie a clientului.
 3. Instruim permanent angajaţii referitor la cele mai recente practici în legătură cu Jocul Responsabil.
 4. Oferim cu limite băuturi sau servicii care ar putea încuraja jocul excesiv.
 5. Ne informăm permanent și cu onestitate clienţii despre pericolele problemelor de joc şi cum se tratează acestea.
 6. Ne asigurăm că identificăm la timp jucătorii cu probleme.
 7. Acţionăm imediat când am identificat un jucător cu probleme.
 8. Cooperăm cu familia în cazul jucătorilor cu probleme.
 9. Ne asigurăm că în sala de joc accesul minorilor este strict interzis!
 10. Căutăm permanent parteneriatul cu autorităţile şi participăm benevol la acţiunile care vizează responsabilitatea socială.

Testul următor vă ajută să identificați dependența de jocurile de noroc.

Autotestare